2017. jún 30.

A Kokonoe istálló weblapja

írta: egribalint
A Kokonoe istálló weblapja

- ajánló -

Bepillantás egy modern szumóistálló életébe - új, angol nyelvű weboldalt indított a Kokonoe beya

20170625-kokonoe2.jpg

 

Egyszerű, letisztult stílussal, de modern és dinamikus felülettel várja az istálló iránt érdeklődöket Kokonoe oyakata, azaz az egykori Chiyotaikai ozeki. A '90-es és 2000-es években népszerű Chiyotaikai visszavonulása után segédezdőként vállalt munkát egykori istállójában, majd a vezető oyakata, az egykori Chiyonofuji yokozuna halála után rászállt a Kokonoe név, és azóta büszkén irányítja a 16 rikishi-vel működő heyá-t.

 

20170625-kokonoe4.jpg

 

A hat sekitori birkózójukból négyet a Makuuchi-ban (Chiyoshoma, Chiyotairyu, Chiyonokuni és Chiyomaru) kettőt pedig a Juryo-ban (Chiyoo és Chiyootori) kereshetünk a júliusi banzuké-n, az angol nyelvű tachiai.org szumóistállókat rangsoroló elemzése szerint pedig májusban a húszfős mezőny hetedik legerősebb teljesítményét nyújtotta a Kokonoe!

 

20170625-kokonoe3.jpg

 

Meglepően részletes weboldalukon igényes információt nyújtanak az istállóhoz tartozó kiegészítő személyzetről is. Az alapadatok mellett jó minőségű képek is megtekinthetőek a gyoji-król (bírók), a yobidashi-król (funkcionáriusok, segítenek a dohyo építésében és karbantartásában, ők dobolnak és ők jelentik be a birkózókat is a mérkőzések előtt) és a tokoyamá-król (fodrászok, ők készítik a szumósokra oly jellemző hajviseletet, a chon-magé-t). 

 

 

Szólj hozzá

hírek ajánló kis színes a szumó kultúrája chiyonokuni chiyonofuji chiyomaru chiyootori kokonoe chiyotaikai chiyoshoma chiyotairyu chiyoo gyoji yobidashi tokoyama chon-mage