2017. jún 25.

Tom Brady vs. Goeido

írta: egribalint
Tom Brady vs. Goeido

Ilyen, amikor az NFL és az Ozumo összecsap! 

20170625-tombrady-goeido6_1.jpg

 

Az amerikafutball szerelmesei számára nem ismeretlen a New England Patriots legendás quarterback-je, az ötszörös Super Bowl-győztes Tom Brady. Ázsiai körútjának végén Tokióba látogatott, ahol örömmel tapasztalta, hogy a japánok körében nagyon is népszerű. 

 

20170625-tombrady-goeido2.jpg

 

Mint később kiderült, akadt egy pár szurkolója a Sakaigawa szumóistálló tagjai közt is, akiknek alkalmuk nyílt találkozni a legendás amerikaifocissal, és vica versa, hiszen köztük volt a legendás szumóbirkózó, az ozeki (a yokozuna után a második legmagasabb) rangú Goeido is. Brady Sakaigawa istálló-beli látogatása során, fiával együtt, belekóstolhatott a japánok nemzeti sportjának kultúrájába. Belenézhetett egy keiko-ba, azaz edzésbe, sőt egy adott ponton csatlakozhatott is a rikishi-khez, ahogy ez, az alábbi videón is jól látható: 

 

@tombrady always fighting for that extra yard. �� #TBAsiaTour #IWILL

Under Armour (@underarmour) által megosztott bejegyzés,

 

Brady a butsukari geiko nevű klasszikus, tradícionális tréningbe kapcsolódott be, amely abból áll, hogy az egyik birkózónak a ring egyik szélétől a másik széléig kell eltolnia a másikat. Jól látható, hogy a fejlett izomzatú, nyugati sportoló ereje elfogy, amikor egy Goeido-kaliberű szumós megmozdítására kerülne a sor - jóllehet Goeido testfelépítése sem lenne a legmegfegfelelőbb ahhoz, hogy akár csak megközelítse Brady teljesítményét amerikaifociban... 

Újságírói kérdésre a butsukari geiko-ról azt nyilatkozta, hogy nagyon nehéz, erőt próbáló gyakorlat, hiszen a szumósok egytől egyig nagyon kemények úgy testben, mint szellemben.  

Hogy egy kis sikerélményre leljen, végül fiával is ringbe szállt az amerikai sportikon, amiről Instagram-fiókjában mindössze egy képet osztott meg... Ki tudja, vajon mi lehetett ennek a meccsnek az eredménye?

 

20170625-tombrady-goeido4.jpg

 

(Külön köszönet illeti Barbalics Miklóst, aki felhívta a figyelmemet a témára!)

Ha jártadban-keltedben szumóval kapcsolatos eseményre bukkansz a neten, ne habozz, írj Fészbukkon, vagy akár itt, a blogon. 

 

20170625-tombrady-goeido3.jpg

Sadanoumi, Goeido, Tom Brady, Brady Jr., Myogiryu, Toyohibiki

Szólj hozzá

videó edzés nfl kis színes tom brady keiko goeido sakaigawa butsukari geiko miki-bí jelenti