2017. jún 24.

TOP 28 legnépszerűbb szumós - 2. rész (20.-11.)

írta: egribalint
TOP 28 legnépszerűbb szumós - 2. rész (20.-11.)

A nikkansports.com japán nyelvű hírportál internetes szavazásán megszületett a 28 legkedveltebb szumós rangsora! Vajon ismersz már közülük párat? 2. rész.

20170624-top28.jpg

 

"- Mindegyik ugyanúgy néz ki..."
"- Semmi különbség köztük..."
"- Nagy, kövér állatok..."

Pedig mindegyiküknek jókora rajongótábora van! 57775 szavazó tette le a voksát, a legnépszerűbbet 7074-en, a huszonnyolcadik helyezettet pedig 849-en választották. Feltörekvő újoncok, kiöregedő veteránok, alacsony, magas, sovány, kövér... Lássuk kik azok, akiket a legjobban szeret a japán közönség! 
Háromrészes sorozatunk második részében a 20.-11. helyezett birkozók rövid portréját olvashatjátok!

20. Takarafuji (1095 szavazat)

 

takarafuji.jpg

Takarafuji 2009 márciusában kezdte el pályafutását, és már másfél év múlva bemutatkozott élete első sekitori tornáján, a Juryo 12-es rangban. A következő két-három évben a Juryo 2 és a Maegashira 10-es rangok között vándorolt, mígnem 2013 májusában M10-es rangban 11-4-es tornájával jun-yusho-t (második helyezést) nem szerzett. Ezután, négy éven keresztül nem csúszott vissza a Maegashira 9-es rang alá, sőt, néha kirándulásokat tett a sanyaku rangok valamelyikébe: 2015 júliusában komusubi, 2016 szeptemberében sekiwake rangot kapott. Egyik alkalommal sem tudott 4 győzelemnél többet elérni. 

Különvélemény:
Most májusban M4-es rangban 3-12-es eredményt ért el, ami miatt szinte biztosan M10 alá csúszik majd a júliusi banzuké-n. A "nyaknélküli rikishi"-nek is hívott Takarafuji fejlődése lassú és egyenletes, és megfigyelhető, hogy a következő lépcsőfok előtt gyakran visszalép egyet-kettőt a ranglétrán, hogy új erőre kaphasson. Reméljük csak erről van szó, nem pedig egy húzósabb sérülésről, mert akkor könnyen lehet, hogy Takarafuji-nak meg kell hajtania a fejét a nála fiatalabb, kevésbé sérülékeny versenyzők előtt, és be kell érnie az alsóbb Maegashira rangok valamelyikével. 

Takarafuji a szumo.info-n!

19. Ishiura (1155)

 

ishiura.jpg

A japán Ishiura 2013-ban első két tornája után 14-0-ás mérleggel állt, a Jonokuchi-ban (6. osztály) és a Jonidan-ban (5. osztály) is tornagyőztes lett. Az első komolyabb megtorpanás a harmadosztályban érte, ahol másfél éven keresztül próbálta magát felbírkózni a sekitori-k közé, de ez csak 2015 márciusában sikerült, amikor J14-esként debütált a másodosztályban, ahol 11 tornát töltött, és többnyire 8-7-es kachikoshi-kal küzdötte magát egyre följebb. Élete legjobb tornája a 2016 novemberi Makuuchi (1. osztálybeli) bemutatkozása volt, ahol M15-ként megszerzett 10-5-ös mérlegét az NSK a Kanto-sho-val (Küzdőszellem Különdíja) jutalmazta. Ezután két szűk makekoshi (januárban 6-9, márciusban 7-8)  jött, most májusban M11-esként 8-7-tel biztosan megtartja a pozícióját az első osztály legalján. 

Különvélemény:
Ishiura a Miyagino istálló tagja. Csak egyetlen olyan istállótársa van, aki magasabban rangsorolt, mint ő, az pedig nem más, mint a yokozuna Hakuho. Hakuho több mint tíz éve dominálja a szumósportot, és eddig egyetlen istállótársa sem tudta megvetni a lábát az első osztályban. Ishiura viszont most már 4 torna óta ott héderel a Maegashira mezőny legalján, és köszöni szépen, jól van. Az első osztályú bírkózok közül ő a legkönnyebb, mindössze 118 kg-ot nyom. Cserébe viszont fürge, technikás és nagyon izmos. Népszerűségét küzdőszellemének, de remek pr-érzékének is köszönheti: a róla készült képek gyakran járják be a szumóval foglalkozó médiát. Üde színfoltja lehet az első osztálynak, ha meg tud benne maradni...

Ishiura a szumo.info-n!

 

18. Kagayaki (1271)

 

kagayaki.jpg

Tatsu néven kezdte meg küzdelmeit 2010 májusában, és több mint négy évig tartott, amíg bemutatkozhatott a második osztályban. Első Juryo tornáján, immár Kagayaki néven, 2014 novemberében 10-5-tel, majd a következő tornán 11-4-gyel repülőrajtot vett a Makuuchi felé, amit 2016 januárjára el is ért. Első tornája katasztrofálisra sikerült: 4-11-es eredménye utén J4-es rangba esett vissza. Tavaly júliusban újra elérte az első osztályt, és azóta, még ha cérnaszálon is múlt néha, de úgy tűnik megvetette a lábát az első osztályú birkózók között. Legjobb rangja M9, most májusban már másodjára is elérte, sőt, sikerült 9-6-os eredményt elérni, vagyis a következő tornán élete legjobb rangjában követhetjük figyelemmel munkáját.  

Különvélemény:
Manboobs alert! Zavarba ejtő alakú mellei miatt sok férfi szumórajongóban keltettek vegyes érzéseket egyre gyakoribbá váló tévés szereplései. Az első Makuuchi tornáján úgy tűnt, elérte "a Fal"-at (a gyorsan emelkedő újoncok, ha túl közel kerülnek a tapasztaltabb versenyzőkhöz, akkor egyre nehezebbé válik a pozitív mérleg megszerzése; az ilyenek első makekoshi-jára mondják: elérte "a Fal"-at), és egy Maegashira rang csak szép álom lehet a Takadagawa istálló birkózójának, de idei teljesítménye arra utal, hogy akár még feljebb is lépdelhet a banzukén. 

Kagayaki a szumo.info-n!

17. Myogiryu (1368)

 

myogiryu.jpg

2009-ben Ms15TD-ként, Miyamoto néven csatlakozott a harmadosztályhoz, miután amatőrként jelentős eredményeket ért el. Már 2004-ben beszámoltak arról a csapatversenyről, ahol gimnáziumi iskolatársa, a későbbi Goeido ozeki ellen állhatott ki (Goeido csapata első lett, Myogiryu-é második). 2008-ban, a Japán Sporttudományi Egyetem végzős diákjaként első helyezést ért el az országos egyetemi bajnokságon, így több szumóistálló is felfigyelt rá. Végül a Sakaiwaga istálló mellett döntött, melynek soraiban akkor már ott küzdött a gyermekkori vetélytárs, Goeido is.

Első négy tornáján 5-2-es eredményt ért el, lassanként került egyre közelebb a másodosztályhoz. 2010 januárjában, immár Myogiryu néven mutatkozott be a Juryo-ban. Élete második Juryo mérkőzésén a grúz származású Gagamaru ellen súlyos sérülést szenvedett, nem tudta folytatni a tornát, sőt ki kellett hagynia a soron következő hármat is. Így 2010 szeptemberében a negyedosztályban, Sandanme 94-esként folytatta (hiszen a kihagyott mérkőzések is vereségnek számítanak a banzuke készítésekor), és elkezdte a visszakapaszkodást a Juryo-ba. Másodjára 2011 júliusában lépett fel a másodosztályba, 11-4-es eredménye után egy Masunoyama nevű birkózó elleni ki-ki meccsen meg is szerezte a Juryo yusho-t. A következő tornán 13 győzelem mellett csak 2 vereséget szerzett, egyértelműen ő volt a legjobb birkózó a másodosztályban, ez a teljesítmény is tornagyőzelmet ért. Az első osztályban 2011 novemberében mutatkozott be. Hamar eljutott a komusubi, majd a sekiwake rangig, és több alkalommal meg is tudta tartani azt. Utoljára 2015 novemberében rangsorolták sekiwaké-nek, akkori 2-13-as eredménye után azonban visszaesett a Maegashira rangokba. 2016-ban tovább romlott a teljesítménye. 2017-ben még nem tudott pozitív mérleget, azaz kachikoshi-t csinálni (4-11, 6-9, 4-11).

Különvélemény:
Myogiru-t erős és szívós birkózónak ismertem meg, tavalyi és idei teljesítménye azonban egyértelmű visszaesést mutat. 2011 szeptembere után először, az idei Nagoya basho-t a másodosztályban tölti majd, nagy figyelemmel követem majd a mérkőzéseit. Ha sikerült formába hoznia magát, a Juryo mezőnye nem jelenthet túl nagy akadályt a kachikoshi - és a Makuuchi-ba való esetleges visszatérés előtt.

Népszerűségét leginkább a japán nők figyelmének köszönheti, beceneve "22", melyet azért kapott, mert testének zsírtartalma állítólag éppen 22! 

Myogiryu a szumo.info-n!

16. Chiyonokuni (1409)

 

chiyonokuni.jpg

A Kokonoe istálló tagja 2006 júliusa óta vesz részt a honbasho-kon, de majdnem 6 évébe került, míg bemutatkozhatott az első osztályban: 2012 márciusára elérte addigi legjobb, Maegashira 8-as rangját. Ugyan a legtöbben úgy gondolják, hogy a fiatal japán rikishi komoly potenciált rejteget, pályafutása során több, komolyabb sérülés is hátráltatta. A legkomolyabbat 2014-ben szenvedte el - két tornát is ki kellett hagynia, és a negyedosztályban folytathatta. Miután ebből felgyógyult, karrierje repülőrajtot vett. A visszatérése után Sandanme yusho-t (negyedosztálybeli tornagyőzelem) szerzett A következő kilenc torna mindegyikén sikerült kachikoshi-t elérnie, és tavaly májusban, 12-3-as mutatójával elnyerte a Juryo yusho-t is. Idén májusban elérte élete eddig legjobb, Maegashira 1-es rangját, és ugyan csak 2 győzelmet ért el 13 vereség mellett, megszerezte élete első kinboshi-ját, amikor a második napon legyőzte a mongol yokozuná-t, Kakuryu-t. 

Különvélemény:
Az elmúlt hat tornán (mióta második alkalommal is felverekedte magát az első osztályba) egyre fejlődő szumót mutat. Személyisége, küzdeni akarása, és fürge, hirtelen megoldásai általában szórakoztató mérkőzéseket eredményeznek. Júliusban visszacsúszik a Maegashira mezőny aljára, ahol esélye nyílik arra, hogy életében először kétszámjegyű győzelmet szerezzen egy honbasho-n. 

15. Hokutofuji (1411)

 

hokutofuji.jpg

2015 márciusában Daiki néven csatlakozott a szumósporthoz, és mindössze 10 torna kellett neki ahhoz, hogy feljusson a Makuuchi-ba, azaz az első osztályba (pár éve Jokoryu állította be a rekordot kilenc tornával, Hokutofuji és Osunaarashi tízzel megosztott második). Már a középiskolai szumóban elért eredményei révén is amatőr yokozuná-vá választották, nem meglepő, hogy az egyetemi mezőnyből is kiemelkedett: több egyetemi bajnokságot megnyert. Harmadéves korában lehetősége nyílt arra, hogy makushita tsukedashi-ként indulhasson el szumós pályáján, azonban szülei nyomására inkább befejezte tanulmányait, és (más, egyetemi szinten tehetségesnek számító fiatal birkózóval ellentétben) csak a diploma megszerzése után debütált, mégpedig a hatodik osztályban, a Jonokuuchi-ban. Útján a Makuuchi felé a Jonidan (5.), a Sandanme (4.) és a Juryo (2. osztály) yusho-t is megszerezte, és a Hakkaku istálló újonca másfél évvel az első tornája után, tavaly novemberben az első osztályú Maegashira 11-es rangban sem okozott csalódást: immár Hokutofuji néven elért 9-6-os eredményével elmondhatta magáról, hogy az első 10 tornájának mindegyikén kachikoshi-t, azaz pozitív mérleget szerzett! Az első makekoshi-ját idén márciusban, M5-ös rangban szerezte (7-8), viszont májusban M7-ként 10-5-ös eredménye után júliusban minden bizonnyal élete legjobb rangjában folytathatja a küzdelmet. 

Különvélemény:
November óta ismerem Hokutofuji-t, és már ez alatt a rövid idő alatt is egészen megkedveltem az újoncnak számító rikishi-t. Első tornáján kitűnt zömök, egy tömbből faragott testalkatával, és azzal a magától értetődő természetességgel, amivel a dohyo-ban mozog. Biztos lábbal áll az agyagon, és technikailag is képzett. A nagy kérdés a további fejlődése: ha képes minden egyes makekoshi-jából levonni a helyes következtetéseket, és Hakkaku oyakatá-val (azaz az istálló mesterével, a volt Hokutoumi yokozunával) közösen megfelelő edzésprogrammal alkalmazkodni tudnak a Makuuchi mezőnyéhez, könnyen lehet, hogy egy majdani ozeki-t, vagy akár yokozuná-t tisztelhetünk a fiatal Hokutofuji-ban. 

Hokutofuji a szumo.info-n!

 

14. Mitakeumi (1609)

 

mitakeumi.jpg

Mitakeumi általános iskola első osztálya óta szumózik, negyedikes korában a korosztályos bajnokságban második helyezést ért el. Fukushimában járt középiskolába, ahol az országos mezőny egyik legjobbjaként tartották számon. Az egyetemen is kiemelkedő tehetséget mutatott: tizenöt bajnokságon szerzett tornagyőzelmet, egyetemi yokozuná-vá, később amatőr yokozuná-vá választották. Sokáig mégsem volt biztos, hogy csatlakozik a professzionális szumó világához, hiszen jól fizető jogászállás várta a Wakayama járáshoz tartozó önkormányzatnál. Végül 2015 márciusában Ms10TD-ként rangsorolták élete első tornájára. Júliusban már a Juryo 12-es rangban küzdött, és élete első sekitori tornáján 11-4-es eredménnyel tornagyőzelmet ért el. Novemberre elérte az első osztályt, azóta egyre feljebb és feljebb került, egy évvel később már komusubi. Ugyan idén januárban visszatért a M1-es rangba (itt 11-4-es eredményével élete legjobb tornáját vívta, 2 kinboshi-t is szerzett!). Eddigi 10 első osztályú tornáján, 3 különdíjban is részesült (mindhárom fajtából - Küzdőszellem, Technika, Kimagasló Teljesítmény Különdíja). 

Különvélemény:
A következő generáció egyik legkiemelkedőbb alakja valóban nem készült arra, hogy szumós legyen, első két Makuuchi tornáján még nem is volt elég hosszú a haja ahhoz, hogy a szumósokra jellemző hajviseletét, a chon-magé-t, elkészíthesse számára a Dewanoumi istálló fodrásza. Jól megkülönböztethető, hosszú haja is segített abban, hogy megmaradjon az emlékezetemben. Egy-két ügyes mozdulaton kívül nem láttam nagy potenciált Mitakeumi-ban, de ennél nagyobbat nehezen tévedhettem volna: fejlődő formát mutat, és a legnagyobbak ellen is egyre több sikerélményt tud szerezni. A japán közönség mindig boldog, amikor földhöz vág egy-egy yokozunát, de úgy látszik a vereségekből is képes tanulni. 

Megjegyezném még a fiatal Shodai-jal folytatott izgalmas párharcát, amely már az egyetem óta végigkíséri pályafutásukat. Együtt emelkedtek a banzukén, már a harmadosztály óta. A párharc állása 3-5, de idén Mitakeumi már kétszer győzött, és csak egyszer kapott ki Shodai ellen. 

Mitakeumi a szumo.info-n!

13. Tamawashi (1747)

 

tamawashi.jpg

A mongol Tamawashi 2003-ban nővérét látogatni érkezett Japánba. Tokióban elsétáltak a Ryogoku Kokugikan (híres szumócsarnok, 1909 óta itt tartják a tokiói tornákat) mellett, és a közeli Izutsu istállónál megállva mongol szóra lettek figyelmesek: egy akkor még feltörekvő, fiatal, mongol szumós, bizonyos Kakuryu (jelenleg yokozuna) állította meg őket. Azt javasolta Tamawashi-nak, hogy hagyja ott Mongóliát, és szentelje életét a profi szumónak. Kakuryu - kapcsolatai révén - segíteni tudott honfitársának, így egy évvel később Tamawashi csatlakozhatott a Kataonami istállóhoz. A Kataonami egy kisebb heya, mindössze 4 birkózó él együtt az egykori sekiwake, Tamakasuga (visszavonulása óta Tateyama oyakata) irányítása alatt: Tamakongo, Tamashinriki, Tamanoryu és a májusban sekiwake-ként rangsorolt Tamawashi. A mongol emelkedése a banzuké-n viszonylag hosszú ideig tartott: 4 év kellett neki, hogy sekitori rangot kapjon, de ezután fél év alatt meghaladta a Juryo-t, és 2008 szeptemberében debütált a Makuuchi-ban. A következő 5 évben évente egyszer vissza-visszalátogatott a Juryo-ba, 2009-ben egy ilyen alkalommal Juryo yusho-t szerzett. 2013 óta fix Makuuchi-tag, és lassú fejlődése folytatódott, hiszen 2015 márciusában életében először komusubi-ként rangsorolták a banzukén. Akkor még nem tudta megtartani a rangját, és visszaesett Maegashirá-nak, de 2016 júliusa óta újra begyújtotta a rakétákat, és azóta remek eredményeket mondhat magáénak. Tavaly novemberben komusubi rangban 10-5-ös eredményére megkapta élete első Gino-sho-ját (Technika Különdíja), idén január óta sekiwake, eredményei: 9-6, 8-7, és májusban 10-5!

Különvélemény:
Megdöbbentő volt végignézni Tamawashi átalakulását. Már majdnem egy éve tartó formajavulása előtt egy megbízhatatlan, középszerű birkózó volt a Maegashira mezőnyben, de tavaly júliusban mintha kicserélték volna. Magabiztos, nagyon céltudatos és roppant erős. Ki tudja? Vajon tovább folytatja emelkedését a ranglétrán, és Takayasu után ismét új ozekit köszönthetünk majd személyében? A májusi 10-5 után még ez is elképzelhető...

12. Kakuryu (1853)

 

kakuryu.jpg

A 13. helyezett Tamawashi portréjánál már említést tettünk arról, hogy a mongol yokozuna, Kakuryu hogyan segítette pályára tapasztalatlanabb honfitársát. Ő maga viszont kapcsolatok és ismerősök nélkül vette a fejébe, hogy Japánba utazik, és kipróbálja magát a professzionális szumóban. Tizennégy évesen, a mongol televízió közvetítésében követett végig egy honbasho-t (hivatalos szumótornát), különös tekintettel a szintén mongol Kyokutenho és Kyokoshuzan mérkőzéseire, és ekkor határozta el, hogy mindent elkövet annak érdekében, hogy rikishi válhasson belőle. Amikor csatlakozott az Izutsu istállóhoz, mindössze 65 kg-ot nyomott, ami miatt az edzője, a 80-as években sekiwake rangig jutó Sakahoko azzal viccelődött, hogy inkább lehetne az istálló fodrásza, mint aktív birkózó. 2002 januárjában került fel a neve először a banzuké-re, Jonokuuchi 32-ként rangsorolták. Majdnem 5 év telt el, míg 2006 novemberében (ekkor már 132 kg-os testtömeggel) eljutott a Makuuchi-ig. Útja a yokozuna rangig nem telt eseménytelenül. 7 Gino-sho-t (Technika Különdíja), 2 Shukun-sho-t (Kimagasló Teljesítmény Különdíja) és 3 Jun-yusho-t ért el a Maegashira, és - a sanyaku alsóházának számító - komusubi és sekiwake rangokban. 2012 márciusában három remek, sekiwake rangban eltöltött torna után (10-5, 10-5, 13-2) ozeki rangba léptették. Az első tíz ozeki tornáján csak háromszor ért el két számjegyű győzelmet, de 2014 januárjában 14-1-gyel yusho doten lett (rájátszásban veszített a szintén 14-1-gyel álló Hakuho ellen - a yusho doten egyenértékű a jun-yusho-val!), márciusban ismét csak egyszer kapott ki, és így rájátszás nélkül megszerezte a tornagyőzelmet - egy olyan időszakban, amikor Hakuho egyeduralkodónak tűnt... 

A yokozuna-karrierje azonban nem túl meggyőző: 19 torna alatt mindössze 2 tornagyőzelemre és 2 jun-yusho-ra futotta, és 5 tornán is úgy döntött, hogy nem indul, vagy torna közben visszavonul a küzdelmektől. 

Különvélemény:
A legkörülírhatatlanabb, legkevésbé meggyőző yokozuna Kakuryu, nem lehet véletlen, hogy a másik három yokozuná-ról szóló portrét csak cikksorozatunk harmadik részében olvashatjátok majd. A japán közönség számára is ő a legkevésbé szerethető. Külföldi fórumokon gyakran olvasom, hogy sérülésekkel bajlódik, de ez akkor sem lehet magyarázat arra, hogy yokozuna meccseinek alig több mint a felét nyerte meg (55,7%). Harumafuji (62,6%), és az friss yokozuna Kisenosato (63,3%) mögött is elbújhat, nemhogy a hihetetlen Hakuho (84,5%) mögött! Ugyan láttam már, hogy képes tornagyőzelemre, de általában nem rajta múlik a torna kimenetele, így a yokozuná-k közül az ő visszavonulását várom a legjobban. 

Kakuryu a szumo.info-n!

11. Yoshikaze - 1978

 

yoshikaze.jpg

Yoshikaze is a veteránok táborát erősíti, 2004 januárjában Onishi néven mutatkozott be a hatodosztályban, az Oguruma istálló színeiben. Már a Japán Sporttudományi Egyetem hallgatójaként is nagyszerű eredményekre volt képes, egyetemi yokozunává választották, ő mégis a továbbtanulás - azaz a diploma megszerzése mellett döntött, visszautasította tehát a makushita tsukedashi-ként való bemutatkozás lehetőségét. Ez, az első időkben korántsem hátráltatta - 9 torna után már a másodosztályban küzdött (ekkor változtatta meg shikoná-ját Yoshikazé-re), és mindössze 12 torna kellett ahhoz, hogy csatlakozzon a legnagyobbakhoz a Makuuchi osztályban. 2006-ban és 2007-ben, két alkalommal visszaesett a Juryo-ba, de 2007 májusa óta fixen az első osztályban látható. Népszerűségét hatalmas küzdőszellemének köszönheti. 4 alkalommal jutalmazták a Küzdőszellem Különdíjával (Kanto Sho), de 3 Gino-sho-val (Technika Különdíja) és 2 Shukun-sho-val (Kimagasló Teljesítmény Különdíja) is büszkélkedhet, de hatszor fordult elő az is, hogy Maegashira rangban küzdve legyőzte yokozuna ellenfelét, így 6 kinboshi is szerepel a neve mellett. 

2014 májusában komusubi lett. Ezt másfél évvel később megismételte, viszont ezúttal 8-7-es kachikoshi-t ért el, így 2016 januárjában élete legjobb, sekiwake rangjában mutatkozott be, amit egy alkalommal (8-7-es eredménnyel) meg is tudott tartani. Ez volt minden idők második leglassabb előrehaladása a sekiwake rangig, 59 tornával (az első éppen a szintén Oguruma-tag Takekaze 68-cal). Yoshikaze azóta nem esett a M5 rang alá, májusban komusubi-ként 8-7-es eredménnyel zárt, így még az is megtörténhet, hogy 35 éves korában másodjára is sekiwake lesz... Vajon mit szólnak majd ehhez a fiatalok?

Különvélemény:
Yoshikaze roppant szórakoztató. A legnagyobb birkózók is ismerik kegyetlenségét. Alacsony, nem is túl kövér, de iszonyatos energiákkal és fürgeséggel bír. Rendre meg tudja lepni a yokozuná-kat és az ozeki-ket, nagy erővel küzd. Otthonosan mozog szurkolói körében is, és az egész szumóvilág kedvelt alakja. Visszavonulásáig még jó sok meglepetést okozhat győzni akarásával, és példátlan küzdőszellemével. 

Yoshikaze a szumo.info-n!

 

A TOP28 legnépszerűbb szumós c. portrésorozat első része (28-21. helyezett) 

A TOP28 legnépszerűbb szumós c. portrésorozat harmadik részével (10-1. helyezett) nemsokára jelentkezünk itt, a szumo.info-n! 

 

 

 

 

Szólj hozzá

hírek cikkek portré kis színes cikksorozat tatsu miyamoto kakuryu goeido takayasu shodai mitakeumi hakuho yoshikaze ishiura tamawashi myogiryu chiyonokuni miyagino takarafuji gagamaru osunaarashi kagayaki top28 hokutofuji takadagawa japán sporttudományi egyetem masunoyama kokonoe daiki jokoryu hakkaku hokutoumi dewanoumi ryogoku kokugikan izutsu kataonami tamakasuga kyokoshuzan kyokutenho