2017. jún 18.

Kisenosato felépült?

írta: egribalint
Kisenosato felépült?

Jó hírek az újdonsült japán yokozuna háza tájáról

Június elején óvatos hírek, és egy fáradt, fájdalmakkal küzdő yokozunáról készült képek röppentek föl. Két héttel később bíztatóbb a helyzet! 

20170618-kisenosato-felepult.jpg

 

Az előző tornáján életében először lépett vissza a küzdelmektől. Karrierje eddigi több mint 1200 mérkőzésén mindig kiállt ellenfele ellen, de márciusban a Harumafuji yokozuna ellen folytatott küzdelem közben szerzett sérülése után kérdésessé vált májusi szereplése. És valóban, a 10. nap után bejelentette, hogy az utolsó 5 mérkőzését nem képes lejátszani.

Közben Takayasu ozeki lett, és a média figyelmének központába került, így Kisenosato - bár támogatta istállótársát a folyamat közben - kicsit háttérbe vonulhatott. Eleinte csak egy-két kép szivárgott ki az edzéseiről, melyeken inkább az erőtől duzzadó Takayasu dominált. 

 

20170618-kisenosato-felepult2.jpg

Kisenosato passzívan szemléli, ahogy az újdonsült ozeki istállótársa, Takayasu egy nehéz vizestömlővel edz

 

Az elmúlt napokban egyre több, optimizmusra okot adó hírről számoltak be a japán lapok. Június 10-én bejelentették, hogy Kisenosato részt fog venni a Nagoya basho-n, teljesen felépült és az lesz a célja, hogy megszerezze a Nagoya yusho-t. Aztán - talán, hogy érvényt szerezzen nyilatkozatának, múlt pénteken Kisenosato - sérülése után először - ellátogatott az Ounomatsu istállóba, ahol 15 edzőmérkőzést játszott le az első osztályban újoncnak számító Onosho ellen. A sérülés helyén, a vállán és a karja környékén semmilyen kötést nem viselt.

 

20170618-kisenosato-felepult3.jpg

A tiszta és sértetlennek tűnő Kisenosato mellett jobbra a meggyötört, dohyo-saras újonc, Onosho

 

A hétvégén folytatták az edzést a Tagonoura istállóban, és Kisenosato 3 hónap kihagyás után (!) először csapott össze Takayasu-val. A 13 edzőmeccsből 8-szor Kisenosato, 5-ször Takayasu tudott győzni, Kisenosato-nak összejött egy 4 meccses nyeretlen, és egy 7 meccses veretlen széria is! Elképzelhető, hogy sikerül a testét olyan állapotba hozni, hogy yokozuná-hoz méltó szumót tudjon bemutatni. 

 

20170618-kisenosato-felepult4.jpg

A most kiszivárgott képeken sincs kötés a jobb vállán

 

Szólj hozzá

hírek edzés sérülés kis színes kisenosato takayasu onosho tagonoura ounomatsu