2017. jún 06.

Kis színes válogatás / június

írta: egribalint
Kis színes válogatás / június

képek és rövid történetek a sumotori-k életéből

Lássuk mi minden történt a májusi torna óta. Bulvárveszély!

Kisenosato újra edz!

 

20170606-kisenosato-ujra-edz.jpg

A következő képek tanúsága szerint a sérült japán yokozuna, Kisenosato újra munkába állt a Tagonoura istálló edzésein. 

20170606-kisenosato-ujra-edz2.jpg

Azért néha még kifulladt...

Mitakeumi és az idősek

 

20170604-mitakeumi-idosek-otthona.jpg

A szépreményű, fiatal japán Mitakeumi tiszteletét tette egy szeretetotthonban, és bájos csevegésbe fogott a bentlakókkal. Ez a hölgy, ha jól látom Mitakeumi-s legyezőt használ, és boldogan szorongatja a szimpatikus birkózó kezét. 

 

Chiyonokuni fogadalma

 

A májusban Maegashira 1-es Chiyonokuni, élete legmagasabb rangjában súlyosan negatív mérleggel zárt. Mindössze 2 győzelmet tudott begyűjteni, így a következő banzuké-n jóval lejjebb fogják rangsorolni. Gyakori a fiatal, tapasztalatlan birkózóknál, hogy egyenletes menetelésüket megszakítja az a torna, ahol először kell megküzdeniük a y/o (yokozuna/ozeki)-mezőnnyel.

Chiyonokuni a rossz eredmény után ellátogatott volt istállóvezetője, a 80-as évek egyik legnagyobb yokozunájának számító, hosszú betegség után 2016. júliusában elhunyt Chiyonofuji sírjához, és megfogadta, hogy a júliusi tornán sokkal jobb eredményt fog elérni. Talán sikerül, főleg, ha tekintetbe vesszük, hogy újra alacsonyabban rangsorolt birkózókkal kell majd küzdenie...

20170606-chiyonokuni-fogadalom.jpg

 

Hakuho pártfogoltja

 

A minden idők legnagyobb yokozuná-jának tartott mongol Hakuho fényképezkedik egy fiatal japán tehetséggel. Takei a Tamanoi istálló tagja, májusban a 4. osztály, azaz a Sandanme 30-as pozíciójában küzdött, 3 év alatt jutott el idáig. Nem nevezhető minden idők leggyorsabb fejlődésének, de ha figyelembe vesszük, hogy Takei 16 évesen csatlakozott a szumó világához, és most még csak 19 éves, akkor ez a teljesítmény kiemelkedőnek is tűnhet! 26. tornáján, élete legjobb rangjában 4-3-as kachikoshi-t tudott elérni, a következő tornára a Sandanme legtetejére ugorhat. Onnan már csak pár lépés lenne a Makushita, azaz a 3. osztály. A fiatal Takei mindenesetre valamivel felkeltette magára Hakuho figyelmét, és találkozásukkor közösen pózoltak a kameráknak.

20170606-hakuho-takei.jpg

 

Ishiura, a séf

 

20170606-ishiura-chanko.jpg

A remek pr-ral rendelkező Ishiura egy saját maga által tervezett ruhában főz a Hakuhó-ról elnevezett Chanko Hou étteremben. A tálban chanko-nabe készül, a szumósok közkedvelt ételének számító "mindent-bele" leves. 

 

Szumó - gyerekeknek

 

20170606-hamadayama-gyerekkel.jpg

Szabad volt a vásár a tokió egyik kerületében, Setagayá-ban megrendezett, a szumót népszerűsítő rendezvényen, melyet a Shibatayama istálló rendezésében tartottak. Itt éppen az 5. osztályban harcoló Hamadayama szenved vereséget egy vérszomjas négyévestől. 

 

Szólj hozzá

edzés gasztro kis színes takei kisenosato mitakeumi hakuho ishiura chiyonokuni chiyonofuji hamadayama sumo for kids