2017. jún 05.

Ishiura és a McLaren

írta: egribalint
Ishiura és a McLaren

Szponzoráció a szumóban

20170604-ishiura-mclaren.jpg

A májusban Maegashira 11-es Ishiura tavaly novemberben debütált a szumó első osztályának számító Makuuchi-ban. Akkori, 10-5-ös eredményével elnyerte a Kanto-sho-t, azaz a Küzdőszellem Különdíját. Mindig nagy figyelem övezi azokat a rikishi-ket, akiknek rögtön az első Makuuchi tornájukon különdíjat ítélnek. Ezt a figyelmet ismerte fel a McLaren autógyártó cég és PR-csapata, mikor januárban úgy döntöttek, hogy támogatni kezdik a fiatal japán szumóbirkózót. 

A szponzoráció egyik fajtája a az alább látható textília, melynek neve kesho-mawashi.

20170604-ishiura-mclaren2.jpg

Ezt a kötényszerű, különleges, díszes borítóövet azonban nem viselheti ám akárki, ez kizárólag a sekitori-k, vagyis az első- és másodosztályú birkózók kiváltsága, nekik viszont a szumótorna mind a tizenöt napján viselniük kell, az osztályuk első meccsét megelőző bemutatkozó ceremónián ugyanis kötelező a kesho-mawashi viselete.

20170604-dohyo-iri.jpg

Remek lehetőség ez a szumóban hirdetési felületet látó cégek számára, melyre a McLaren a világ autógyártó vállalatai közül elsőként csapott le. Megtervezték Ishiura kesho-mawashijának dizájnját, és a mintázatán látható zöld színű McLaren-széria egyik darabjával meg is ajándékozták a fiatal japán szumóst.

A McLaren nyilatkozata szerint "Ishiura és a McLaren nagyon hasonlóak abban, hogy könnyűek, gyorsak és erősek."

Ishiura, mikor az új kesho-mawashijáról kérdezték, azt válaszolta: "Nagyon király! Alig várom, hogy viselhessem!" Az ajándék szponzorautóról pedig: "Azt gondoltam, kicsi lesz, de nagyon tágas. Nagyon vágyom arra, hogy gyorsan elmehessek vele egy-két körre. Mondjuk Enoshimá-ba (apró japán üdülősziget, kitűnő kilátással a Fuji-hegyre - a szerk.), és mondjuk egy gyönyörű nővel az autóban…

20170604-ishiura-mclaren3.jpg

Ám sajnos, amíg Ishiura aktív versenyző, a különböző biztosítások és egyéb kikötések miatt nem vezetheti az autót. 

Szólj hozzá

szponzoráció mclaren kis színes mawashi a szumó kultúrája ishiura kesho-mawashi